Honlap tervezés

A honlap ma már egy olyan marketing eszköz, amely tartósan és olcsón közvetít érdeklődőket és megrendelőket vállalkozása részére. Egy jól működő honlap rövid idő alatt megtéríti a befektetett munkát és pénzt. A honlap tervezés az első feladat.

A honlap tervezés lépései

 1. Van-e már tárhely és domain név? Így válassz domain nevet!
 2. Mi a legfontosabb cél a honlappal? Lehet pl.:
  1. Referenciák bemutatása
  2. Ajánlatkérések szerzése
  3. Termékeladás
  4. Kapcsolatfelvétel
 3. Milyen funkciókat szeretne a honlapra?
 4. Melyek a legfontosabb kulcsszavak/szolgáltatások amit fel kellene tüntetni?
 5. Milyen honlapok tetszenek önnek?
 6. Mekkora összeget szán a honlap tervezésre?

Honlaptervezés sokszor papíron kezdődik

A honlaptervezéshez papírral, ceruzával érdemes nekifogni!

Egyszerű honlapok tervezése

A bemutatkozó honlap lényege a webes megjelenés, legfontosabb szerepe a hirdetés, információ eljuttatása a leendő vásárlókhoz, megrendelőkhöz. Az oldal jellemző felépítése: szolgáltatások bemutatása, néhány kép az üzletről, nyitvatartási információk és a megközelítés lehetőségei. Ez gyakorlatilag egy webes névjegykártya, interaktív információkkal.

Azoknak ajánlom, akik szeretnék kipróbálni a webes jelenlét előnyeit, de nem kívánnak drága honlapot készíttetni. A legfontosabb, hogy a tervezésnél fókuszálj arra, hogy mit szeretnél elérni a honlapodon. Kapcsolatfelvétel? Ajánlatkérés? 

Összetett honlapok készítése

Az összetett honlap nagyobb mennyiségű információ megjelenítésére, szolgáltatások, termékek részletes bemutatására alkalmas. A galéria tökéletes lehetőséget nyújt az üzlet, vagy a termékkínálat megismertetésére. A közvetlen üzenetküldés megkönnyíti a kapcsolatfelvételt és lehetőséget ad az egyszerű kommunikációra. Ebben az esetben is az a honlaptervezés első lépése, hogy a célunk tisztán megfogalmazott legyen és köszönjön vissza a honlap lehető legtöbb oldalán.

Az így elkészített honlap szolgáltatások és termékek részletes bemutatására, hirdetésére szolgál.

Egyedileg fejlesztett honlapok tervezése

További lehetőség a teljesen egyedi honlap amely esetében bármilyen megoldás megvalósítható, az interaktív kalkulátortól, webshopon keresztül. Azoknak ajánljuk, akik önmaguk szeretnék frissíteni az oldalukat. Mind a galéria, mind az oldalhoz kapcsolódó hírek, aktualitások egy adminisztrációs felületen keresztül frissíthetők. Az oldalon regisztrált felhasználóknak rendszeresen küldhető hírlevél, így a törzsvásárlók mindig időben értesülnek az újdonságokról.

A honlap tervezés ebben az esetben a legösszetettebb, mert a különleges funkciók jelentősen emelhetik a kivitelezési költségeket, így ha a tervezésnél nem figyelünk oda, akkor nagy meglepetések érhetnek minket az árral kapcsolatban.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.